Educatius Group Logo
Főoldal » Rólunk » Globális hatás » A Global Youth Resilience Initiative

Mentális támasz a középiskolás diákoknak

A Global Youth Resilience Initiative az Educatius azon kezdeményezése, amelynek célja, hogy támogassa a középiskolás diákok mentális ellenállóképességét. Az Educatius nemzetközi középiskolai csereprogramok és a kulturális csereprogramok szervezésében szerzet több, mint két évtizedes tapasztalatára építve, mindig is a nemzetközi diákok jólétére összpontosítottunk. Ez az úttörő vállalkozás az Educatius hathatós támogatást nyújt azoknak a tinédzsereknek, akik életre szóló tanulmányi útra indulnak.

Fókuszban a mentális egészség

Évről évre az Educatius több, mint 50 nemzetből érkező, több ezer nemzetközi diákot fogad, lehetőséget kínálva számukra a személyes fejlődésre, a tanulmányi előrelépésre és új kultúrák felfedezésére. Míg a nemzetközi diákok általában jól boldogulnak csereprogramjaik során, az Educatius tisztában van azokkal a kihívásokkal, amelyekkel a tinédzserek általában szembesülhetnek, különösen akkor, amikor ismeretlen nyelvi és kulturális környezetben kell eligazodniuk, távol az otthon kényelmétől.

„Az Educatius küldetése túllépi a hagyományos oktatás határait” – szögezi le Björn Bengtsson, az Educatius vezérigazgatója. „Ez a kezdeményezés azért kulcsfontosságú, mert felismeri, hogy bár a diákok kétségtelenül nagyobb önbizalomra és mentális ellenállóképességre tesznek szert programjaink révén, ugyanakkor szükségük van támogató rendszerekre is, hogy megfelelően kezelhessék az esetlegesen felmerülő érzelmi kihívásokat.”

Björn Bengtsson, az Educatius Group vezérigazgatója

Az Educatius átfogó megközelítése

Resilience Asian Student

Mentális ellenállóképesség-képzés

Az Educatius tapasztalt tinédzserpszichológusok és mentálhigiénés szakemberek által tervezett programja mentális ellenállóképesség-képzést biztosít a diákok, valamint szüleik, ügynöki partnereik és fogadó családjaik számára is. A diákok sikerének támogatása érdekében a fogadócsaládoknak és a természetes szülőknek ismerniük kell a képzést, valamint tudniuk kell, milyen fontos szerepet is játszanak, és hogy felnőttként hogyan tudják a legjobban támogatni a diákokat.

A képzés során a résztvevők betekintést nyerhetnek olyan gyakori tapasztalatok kezelésébe, mint a honvágy vagy a kultúrsokk, valamint abba, hogyan férhetnek hozzá a rendelkezésre álló támogatási forrásokhoz.

A Global Youth Resilience Index

A mentális ellenállóképesség elengedhetetlen a mai fiatalok számára ahhoz, hogy eligazodjanak egy összetett jövőben. Az Educatius által készített úttörő Global Youth Resilience Index (Globális ifjúsági mentális ellenállókészség index) egy átfogó tanulmány, amely 4 kontinens 9 országának tinédzsereit vizsgálja. Ismerd meg jövőbeli vezetőink mentális ellenállóképességét és az azt formáló tényezőket. Ez a tanulmány kötelező olvasmány mindazok számára, akik elkötelezettek a globális tinédzserek mentális egészsége iránt.

Töltsd le a tanulmányt!

Irányelvek felülvizsgálata és összehangolása

Az Educatius folyamatosan felülvizsgáljaa különböző szervezetei által alkalmazott felvételi irányelveket és módszereket. Ezzel igyekszünk átláthatóságot biztosítani, összehangolni módszereinket a tinédzser mentális egészségügyi szakemberek által meghatározott legjobb gyakorlatokkal, valamint könnyű hozzáférést biztosítani a diákok és támogatóik számára.